Безплатна библиотека - Нови книги

Тестове по математика за кандидатстудентски изпити в Техническия университет - София - 2009 - Съюз на математиците в България - секция “Приложна математика”

ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Съюз на математиците в България - секция “Приложна математика”
ISBN: 9789543340460
ФОРМАТ: PDF EPUB MOBI MP3
ДАТА: 2009
РАЗМЕР: 3,26

Bсички Съюз на математиците в България - секция “Приложна математика” Книга, която можете да прочетете и изтеглите от нас

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНА

Относно книгата:

Най-новите тестове!Книгата съдържа 690 задачи с отговори и кратки решения, структурирани в тестове. Те са разработени в съответствие с изпитните изисквания към тестовете по математика в Техническия университет - София, както и програмата за изпита по математика.Някои от задачите са с по-висока степен на трудност и имат за цел да развият математическите способности и реакции на кандидат-студентите до степен, която ще им осигури отлично представяне на изпита.В тестовете са включени задачи от неизтеглени изпитни теми за ТУ - София и от примерни тестове на съставителя за списанията "Математика" и "Математика плюс". Предложените тестове ще подготвят кандидат-студентите за успешно представяне на конкурсните изпити по математика в техническите и икономическите университети.Книгата се състои от три части:В първата част са дадени тестове по математика, които са разработени в съответствие с изпитните изисквания към тестовете по математика в Техническия университет - София. За всеки тест времето за работа е 240 минути. Препоръчително е то да се разделя по 6 минути за всяка задача от № 1 до № 20 и по 12 минути за всяка от останалите задачи.Втората част съдържа отговорите на всички тестове. Така книгата ще обучи кандидат-студентите бързо да решават тестовете без грешки и за кратко време да преговарят основния училищен материал по математика. Поради това по-голямата част от задачите може да се ползва при подготовка за държавен зрелостен изпит (матура) по математика.Третата част съдържа упътвания и решения на задачите със свободен отговор от последните осем теста. Допълненията съдържат изтеглени и неизтеглени варианти на тестове по математика за ТУ - София, придружени с отговори и кратки решения на задачите със свободен отговор.Така тази книга ще подпомогне кандидат-студентите в изработването на печеливша стратегия за успешно представяне на конкурсните изпити по математика в техническите и икономическите университети, Колежа по Енергетика и Електроника към ТУ - София и на държавните зрелостни изпити по математика.Книгата е под общата редакция на доц. д-р Марин Стефанов Маринов - Факултет по приложна математика и информатика, ТУ - София.