Безплатна библиотека - Нови книги

Процедури и приложни документи по устройството на територията и строителството - Савин Ковачев, инж. Милка Гечева, Стоянка Илова, Борислава Филипова, арх. Пенчо Димитров.

ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Савин Ковачев, инж. Милка Гечева, Стоянка Илова, Борислава Филипова, арх. Пенчо Димитров.
ISBN: 9789546082411
ФОРМАТ: PDF EPUB MOBI MP3
ДАТА: 2016
РАЗМЕР: 7,80

Bсички Савин Ковачев, инж. Милка Гечева, Стоянка Илова, Борислава Филипова, арх. Пенчо Димитров. Книга, която можете да прочетете и изтеглите от нас

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНА

Относно книгата:

Това е второ преработено и допълнено издание на една от най-успешните книги на ИК „Труд и право”, издадена през 2004 г. Публикувани са общо 57 експертно разработени процедури, обхващащи всички етапи на строителния процес:устройствено планиране на територията;одобряване на инвестиционни проекти и разрешаване на строителство;лицензионни режими и строителен надзор;въвеждане в експлоатация;административен и съдебен контрол;правен режим на ограничаване правото на собственост.Всяка от процедурите е разработена по предварително зададен макет: цел на процедурата, правни основания, участници (страни), действия на участниците в хронологичен ред, възможни усложнения или допълнения, отказ и обжалване, правни последици. Към всяка процедура са представени образци на приложни документи.Процедурите са съобразени с действащото законодателство и имат указателен характер.Целевата аудитория: Юристи; архитекти, инвеститори, проектанти и строители; областни администрации, общини и кметства; специализирани държавни структури; предприятия и прочее.